Heel wat mensen met communicatiebeperkingen, begeleiders, logopedisten en leerkrachten rekenen al jaren op communicatieondersteuning door Mind Express. Dit softwarepakket is dan ook heel flexibel en multi-inzetbaar: je gebruikt het voor dagelijkse communicatie, of als therapeutisch en educatief hulpmiddel.

Om de bestanden hieronder te gebruiken heeft u Mind Express nodig. Als u Mind Express nog niet hebt geïnstalleerd, kan u hier een gratis versie downloaden.
U kan hiermee alle bestanden van deze site uitproberen gedurende 60 dagen.

Juno met Widgit symbolen

Door Sandra Koster
29-5-2019, 75 downloads
Nederlands
Widgit    

Speciaal voor het 10 jarig jubileum van Logopedie Sandra Koster is de gratis bladenset Juno ontworpen. Juno is gemaakt in de software Mind Express en biedt een uitgebreide woordenschat van zo’n 750 begrippen voor beginners. De vakken zijn groot en dus zijn de bladen ook goed inzetbaar voor slechtzienden. Veel aandacht is besteed aan een consequente plaatsing van de vakken zodat kinderen een beroep kunnen doen op hun visueel en motorisch geheugen en alles goed overzichtelijk blijft. Je vindt er allerlei categorieën zoals spelen, eten en vervoer. Deze bladenset is een echte beginners set die voorbereid is op groei van de woordenschat. Achter elke pagina is daarom een lege pagina te vinden zodat ouders makkelijk nieuwe woorden kunnen toevoegen. Leuke extra’s zijn de kernwoorden die makkelijk te vinden zijn, een fonetische letterkaart, vertelkaart bij een prentenboek, fotoalbum, mogelijkheid tot woorden vervoegen, zinnen maken, zinnen opslaan en zelfs printen.


Download

Juno

Door Sandra Koster
13-5-2019, 250 downloads
Nederlands
SymbolStix    

Speciaal voor het 10 jarig jubileum van Logopedie Sandra Koster is de gratis bladenset Juno ontworpen. Juno is gemaakt in de software Mind Express en biedt een uitgebreide woordenschat van zo’n 750 begrippen voor beginners. De vakken zijn groot en dus zijn de bladen ook goed inzetbaar voor slechtzienden. Veel aandacht is besteed aan een consequente plaatsing van de vakken zodat kinderen een beroep kunnen doen op hun visueel en motorisch geheugen en alles goed overzichtelijk blijft. Je vindt er allerlei categorieën zoals spelen, eten en vervoer. Deze bladenset is een echte beginners set die voorbereid is op groei van de woordenschat. Achter elke pagina is daarom een lege pagina te vinden zodat ouders makkelijk nieuwe woorden kunnen toevoegen. Leuke extra’s zijn de kernwoorden die makkelijk te vinden zijn, een fonetische letterkaart, vertelkaart bij een prentenboek, fotoalbum, mogelijkheid tot woorden vervoegen, zinnen maken, zinnen opslaan en zelfs printen. Juno is gemaakt met de gratis SymbolStix symbolen maar kan eenvoudig omgezet worden tot elke gewenste symbolenset. 


Download

Bordspel Bunny Hop ondersteuningspagina

Door Leen Vangroenweghe
24-3-2019, 5 downloads
Nederlands
SymbolStix    

Via dit document kan onze dochter van 6 via oogsturing ook actief deelnemen aan het spel Bunny Hop, je moet natuurlijk wel het bordspel zelf ook hebben, en wij zitten naast haar om te assisteren (dus de konijntjes te verzetten voor haar op het echte spelbord). Maar op die manier kan zij wel samen met andere kinderen mee spelen. Dit spel is gevraagd door haar logo met 2 doelen: 1/ leren samen een spel te spelen (ondersteunende woordenschat in de themawoorden) 2/ op een spelende manier tellen tot 3 (bij kaart trekken kan je rechts bovenaan naar een pagina gaan die de cijfers 1 tot 3 toont ) Als je een kaartje trekt dan moet je eerst op nieuwe kaart trekken toelaten klikken alvorens je dit kan doen. (zo gevraagd door onze logo om zo voldoende tijd te hebben om de kaart uit te voeren, voor onze dochter alweer een nieuwe kaart trekt). Hopelijk kan iemand anders hier ook plezier aan beleven met zijn/haar kind


Download

Script cake bakken met wisselende hoeveelheden

Door Sandra Koster
10-3-2019, 28 downloads
Nederlands
SymbolStix    

In dit recept kan de begeleider de hoeveelheden ter plekke aanpassen door gebruik te maken van dynamische lijsten met aantallen en aantal gram.


Download

Randwoordenschat leesboekjes, geschikt voor papieren SCORE (A3 formaat)

Door Jabbla / Danielle Golsteijn
20-2-2019, 56 downloads
Nederlands
PCS    SymbolStix    

Dit bestand telt 4 pagina's. Elke pagina is een communicatiekaart bij een leesboek. Print (printformaat reeds ingesteld) en knip de kaart. Plaats het in het midden van je SCORE-A3. Zo heb je de randwoordenschat bij het boek: - Ssst, de tijger slaapt (boek van het jaar 2017) - Olifantensoep - Anna in de klas - Babydieren olifant.
Het bestand is uitgebreid met een 5e verhaal (Anna viert carnaval) door Danielle Golsteijn.


Download

Mijn sneeuwman

Door F. Quinn / JABBLA
11-12-2018, 55 downloads
Nederlands
SymbolStix    

In deze activiteit selecteren kinderen lichaamsdelen en accessoires om een originele sneeuwman te maken. De laatste foto kan afgedrukt en gebruikt worden om een wenskaart voor de feestdagen te maken.


Download

Sinterklaas: zinnen maken

Door F. Quinn / JABBLA
6-12-2018, 19 downloads
Nederlands
SymbolStix    

Maak correcte zinnen rond het thema Sinterklaas. De woorden worden in random volgorde weer gegeven. Klik op het lampje om een hint te krijgen. Op het einde krijg je een overzicht van alle zinnen. Het overzicht kan je meteen laten voorlezen of afdrukken.


Download

Sinterklaas, leg wat in mijn schoentje

Door Jabbla
22-11-2018, 75 downloads
Nederlands
SymbolStix    

Onze lieve goede Sint komt binnenkort langs. Wil je samen Sint en Piet begroeten of bespreken wat Sinterklaas in je schoen mag leggen? Dit bestand bevat een afbeelding van Sinterklaas en Zwarte Piet die samen op pad gaan met thematische woordenschat.


Download

Amego (NL)

Door Jabbla
5-11-2018, 1096 downloads
Nederlands

Een compleet gratis tekstgebaseerd communicatiesysteem: toetsenbord, aangepaste zinnen, woordvoorspelling, zinsvoorspelling, contacten, telefoongesprekken, SMS berichten, email, agenda, talloze spelletjes, desktop controle, muziek, video, rekenmachine, foto's, nota's, internet browsing, omgevingsbediening, YouTube en ondersteuning voor desktop controle van Facebook, Twitter, Whatsapp, Skype, Kindle, Spotify, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft Powerpoint. Bovendien is Amego volledig aanpasbaar als gebruiker: kies een ander kleurenpalet, wijzig de iconen op de startpagina, wijzig de selectiemethode, wijzig toetsenbord layout, ...

Laatste update: 5 november 2018 (update Skype)

Versie 4.3.3.1528 van Mind Express is vereist voor Amego!


Download

Een huis voor Harry

Door Jabbla
24-9-2018, 50 downloads
Nederlands
SymbolStix    

Een paginaset behorend bij het ISAAC-NF interactieve voorleespakket van 2018, waarin het boek "Een huis voor Harry" (Leo Timmers) in de hoofdrol staat.


Download

Meer bestanden:  1   2   3   4   5   Volgende