Heel wat mensen met communicatiebeperkingen, begeleiders, logopedisten en leerkrachten rekenen al jaren op communicatieondersteuning door Mind Express. Dit softwarepakket is dan ook heel flexibel en multi-inzetbaar: je gebruikt het voor dagelijkse communicatie, of als therapeutisch en educatief hulpmiddel.

Om de bestanden hieronder te gebruiken heeft u Mind Express nodig. Als u Mind Express nog niet hebt geïnstalleerd, kan u hier een gratis versie downloaden.
U kan hiermee alle bestanden van deze site uitproberen gedurende 60 dagen.

Voeding

Door Jabbla
1-10-2020, 30 downloads
Nederlands
Enkel voor Mind Express 5

Lactose-intolerantie en glutenallergie worden druppelsgewijs algemene kennis. Maar daarbovenop zijn er nog heel wat andere allergieën of dieetwensen zoals een ketogeen dieet.

In deze themakaart vind je al een basis maar uiteraard kan je alles specifiek aan jouw noden aanpassen in Mind Express 5. 


Download

Babbelen

Door Jabbla
1-10-2020, 19 downloads
Nederlands
Enkel voor Mind Express 5

Babbelen, kletsen, small talk. Broodnodig maar moeilijk en wordt soms vergeten. Het is echt niet makkelijk om het ijs te breken. In zulke gevallen kan het fijn zijn om een duwtje in de rug te krijgen met een conversatiestarter. In uitgebreide woordenschatten zoals ALOHA en SCORE kan je dit al terugvinden en nu dus ook als gratis themakaart in Mind Express 5.


Download

Emoties

Door Jabbla
1-10-2020, 40 downloads
Nederlands
Enkel voor Mind Express 5

Als je blij en gelukkig bent, deel je makkelijk je glimlach. Fijn. Maar wat als het wat minder gaat? Je hebt ruzie, je bent boos, er borrelt een frustratie op… Hoe pak je dat aan? Hoe begin je hierover te praten?

In deze themakaart hebben we naast emoji’s ook enkele voorstellen opgenomen om je gevoelens stapsgewijs te kunnen uiten. 


Download

Gezondheid

Door Jabbla
1-10-2020, 53 downloads
Nederlands
Enkel voor Mind Express 5

Aangeven waar je pijn hebt, zeggen dat je ergens last van hebt of je slecht voelt is vaak van levensbelang. Deze themakaart kan je gebruiken bij een doktersbezoek en een ziekenhuisbezoek.

Je begint met een pagina van het lichaam. Hier kan je aanduiden wààr je het over wil hebben. Eens aangeklikt, kom je nadien terecht op de specifiekere woordenschat.


Download

Coco kan het

Door Jabbla
22-9-2020, 24 downloads
Nederlands
Enkel voor Mind Express 5
SymbolStix    

Een paginaset behorend bij het ISAAC-NF interactieve voorleespakket van 2020, waarin het boek "Coco kan het" in de hoofdrol staat.


Download

Aap zee koe (deel 2)

Door Jabbla
24-6-2020, 61 downloads
Nederlands

Beta    PCS    SymbolStix    

Ook dit jaar zetten we de samenwerking met de hogeschool VIVES verder. 

In het kader van haar maatschappelijk project ontwikkelde Fleur Verroonen een aantal oefeningen met als uitgangspunt de leesmethode “Aap-zee-koe” (Cornelis & van Beversluys, 2019). 
De boeken bij de methode kunnen onder meer aangekocht worden bij de uitgeverij EPO (https://www.epo.be/nl/3-uitgeverij) en Autisme Centraal (https://www.autismecentraal.com/public/shop-next.asp?lang=NL&pid=0&cat=1&ID=181).  

Zowel hoorwoorden als meerlettergrepige woorden met spellingsverschijnselen komen aan bod. Er zijn een aantal oefeningen op woordniveau & een paar op zinsniveau. 

Ook de oefeningen van Julie De Bel (academiejaar 2018-2019) zijn geïntegreerd in het bestand. Zo heb je meteen een bundel met alle oefeningen van het VIVES-project. Alle feedback is welkom!


Download

Picto's en stappenplan rond Corona

Door Jabbla
5-6-2020, 96 downloads
Nederlands

SymbolStix    

De versoepelingen van de maatregelen roepen vragen op. We willen dat er zo min mogelijk drempels zijn om hier duidelijk rond te communiceren. 

Dit is een themakaart met nieuwe picto's rond het thema. Zo kan je bijvoorbeeld stappenplannen maken. Een voorbeeld vind je op de laatste pagina.  
Je kan ook zelf picto's toevoegen in Mind Express. De werkwijze vind je terug in de handleiding via "Help" > "Online help". 
Hopelijk helpt dit jullie om er over te praten en vragen te stellen. Hebben jullie zelf een communicatiekaart gebouwd? Laat het ons zeker weten of voeg ze toe op de upload-pagina van deze website.


Download

SCORE thema ziek

Door Lotte
1-4-2020, 102 downloads
Nederlands

SymbolStix    

A3 communicatiekaart thema ziek


Download

Meer bestanden:  1   2   3   4   5   Volgende